Wandelingen, routes en bezienswaardigheden

In uw appartement vindt u een map waarin, naast nuttige informatie, allerlei leuke uitstapjes en routes beschreven staan.
Zoals bijvoorbeeld de route die u hierbij aantreft. Ook is het mogelijk om onze berggids in te huren en een fantastische dag te beleven in het hogere gedeelte van de Dolomieten. Hij neemt u mee naar de mooiste plekjes. Zo een dag sluiten we altijd af met een lekkere maaltijd en een drankje in een "Rifugio". Voor deze wandelingen zijn bergschoenen en stokken een must.

PICKNICKEN, ZONNEN, POOTJE BADEN EN KLAUTEREN IN DE VAL CELLINA.

U rijdt naar Barcis, gaat door het dorp en vervolgt de weg langs de rivier de Cellina. U rijdt door het gehucht Arcola.

Na 5km gaat u met een brug de rivier over, de rivier was aan uw linkerhand, komt nu aan uw rechterhand.

U gaat direct over deze brug met een meer dan haakse bocht links naar beneden de rivierbedding in. Hier kunt u parkeren. Het is er betaald parkeren, er staat een hokje waar u een envelopje kunt pakken. Hier doet u het geld in en deponeert het zakje in de gleuf. Vergeet niet uw reçu mee te nemen.

Hier in de rivierbedding kunt u heerlijk zonnen, pootje baden en BBQ-en/picknicken. Neemt u een roostertje en houtskool mee, de BBQ maakt u hier zelf met stenen.

Aan de rechterkant kunt u een zijriviertje (bedding) inlopen. (Links hiervan is een wc.)

Neemt u geen dingen mee die niet tegen water kunnen en trekt u badkleding en waterschoenen of sportschoenen aan. Al zwemmend en klauterend waant u zich in een andere wereld, prachtige ongerepte natuur. Op een gegeven moment komt u bij een diepe kuil met water, de waaghalzen springen/duiken hier van de rotsen af in de kuil.

Deze route is echt een gezinsuitje!! En duurt ongeveer ¾ uur heen en ¾ uur terug.

Denk eraan dat het in de bergen eerder donker wordt en dat u dan uit dit zijriviertje terug bent, want donker is hier ook echt donker.
<< Terug